Link

Samarbeid er eventyr - rollespill på arbeidsplassen

Hva har dungeons & dragons og teambuilding til felles?

Link Utvikling Samarbeid

Hvorfor rollespill er fantastisk for teambuilding

Så du har bygd opp et team. En gjeng kolleger som skal jobbe sammen lenge, eller et team som skal samarbeide gjennom et enkelt prosjekt. Uansett. Nye folk skal jobbe sammen, og det trengs teambuilding. Så hva kan gjøres for å få et godt samarbeid innad i gruppen?

Du sender de ut på eventyr så klart!

Hva er rollespill?:

Rollespill er en fellesbetegnelse på spill/aktiviteter hvor deltagerne går inn i en spesifikk rolle, litt som i skuespill. Rollespill er en form for interaktivt teater hvor skuespillerne har kun fått en konseptuell rolle. De har ingen linjer som skal sies, ikke mer enn et vagt framtidig mål som skal oppnås, og en enkel scenebeskrivelse som fungerer som startpunkt. Historien videre blir skapt av hvilke valg deltagerne tar, og hvordan den iscenesatte verden rundt dem reagerer på slike valg.

Dungeons & dragons:

For å trekke konseptet ned til noe litt mer håndfast fortsetter vi å snakke om et spesifikt rollespill. Spillet kalles for Dungeons & Dragons (fangehull og drager) og er et av verdens mest kjente rollespill. I dette spillet er spillerne eventyrere i en fantastisk verden, slik som fra Ringenes Herre. Mennesker, alver og dverger. Tyver og knekter og trollmenn ute på eventyr for å finne fantastiske rikdommer, eller beskytte verden fra ondskap i alle farger og fasonger. Spillet etablerer regler for viktige generelle konflikter, som om trollmannen klarer å trylle banditter i søvn, eller om alven klarer å hoppe over en kløft. Hver spiller får muligheten til å lage sin karakter, og får velge i et utvalg av forskjellige styrker og svakheter som hjelper å definere karakteren. 

En av deltagerne får rollen som spillmester. Spillmesteren er dommer, og den som har siste ord i regel-konflikter. De er og regissøren som har ansvaret for verden som spillerne går inn i. De kontrollerer venner og fiender og alt derimellom. De bygger verden, organiserer historie-tråder, bygger motivasjoner, og sørger for at spillets regler blir fulgt. De setter opp den opprinnelige scenen, f.eks: (Dere står foran en mørk og dyster hule. Sporene leder dypt inn i mørket.),  og gir spillerne mulighet til å reagere på scenen. («Olga den Hellige tenner på fakkelen sin.»). Spillmesteren beskriver konsekvensene av handlingen (Lyset fra fakkelen vekker flaggermus som har søkt ly i hulen. Trill terning for å se om du unngår svermen) og slik går spillet frem og tilbake, mens historien stadig beveger seg fremover. 

Hvorfor rollespill?:

Forskjellige varianter av teambuilding fungerer ikke like bra for alle. Slik er det og med rollespill. Men for oss i Link Utvikling har det fungert ganske bra, og her er noen av hovedgrunnene til vår suksess.

Skrevet av Dani Forstrønen

Andre artikler

Vi ser frem til å høre fra deg, ta kontakt.

Vi svarer vanligvis innen 1 virkedag.

Tusen takk! Din melding har blitt sendt
Oops! Noe gikk galt. Vennligst send en epost til mail@linkutvikling.no
flutter logo
firebase logo
appfarm partner
vue logo
webflow logo
google cloud logo
Godta våre cookies

Ved å klikke "Godta alle", godkjenner du at vi lagrer cookies på enheten din. Dette brukes for å forbedre side navigasjon, analysere bruk av nettsiden og hjelpe markedsføringen vår. Se vår personvernserklæring for mer informasjon.

Godta alle
Avslå