Link

Praksishverdagen hos oss

Les om hvordan det var å være praksisstudent hos oss!

Link Utvikling

Hallais! Vi heter Astrid og Runar og har vært i praksis hos Link Utvikling i 10 uker. Til vanlig tar vi mastergrad i innovasjon og ledelse ved Høgskulen på Vestlandet, men her har vi fått prøve oss som prosjektkoordinatorer. Det tenkte vi at vi kunne fortelle litt om her!

Det å være i praksis er en av de fremste grunnene til at jeg, Astrid, valgte det studiet jeg gjorde, og jeg har gledet meg veldig til dette semesteret! Deilig å få noe CV-fyll samtidig som jeg tar masteren! Jeg hadde en del forventninger til praksisperioden. Jeg var spent på om dette er en bransje jeg trives i og om jeg kom til å klare de oppgavene jeg ble gitt.

I likhet med Astrid valgte jeg, Runar, studiet mye på grunn av referansene og jobberfaringen en får av oppholdet her. Som en ganske fersk fyr i arbeidslivet hadde jeg ingen spesifikke forventninger til praksisen utenom at jeg skulle ta med meg nyttig læring og erfaring videre i livet.

Allerede første uken hos Link Utvikling fikk vi kjenne på stort ansvar og ble fort innlemmet som «helt vanlige» teammedlemmer. Dette førte jo selvsagt til at vi følte oss som en del av gjengen og tok eierskap til oppgavene vi utførte. Vi skjønte fort at denne bransjen er i full fart, det er stadig vekk noe nytt som skjer og en må følge med i svingene.

Hva har vi egentlig gjort i 10 uker?

Her hos Link Utvikling har vi, som tidligere nevnt, fått æren av å være prosjektkoordinatorer for innovasjonsprosjektet Kulturjakten. Det har innebært alt fra markedsanalyser, markedsføring, grafisk design, søknadsskriving og forretningsutvikling. For en reise det har vært!

Vi har fått prøve oss på nye ting, samtidig som vi har fått lov til å finne litt ut av hva vi er god på og hva vi ikke er fullt så god på. Daglig leder Hana har involvert oss i flere spennende prosesser og det har vært veldig gøy å se at vi faktisk har fått bruk for de tvi har lært på skolen.

Erfaringer fra praksis

Vi har fått prøve oss på mye forskjellig her hos Link Utvikling! Det har vært spennende å få jobbe kreativt og fritt innen arbeidsoppgavene. Prosessen i bedriften har gjort at vi har blitt godt kjent med arbeidslivet på kort tid, vi har lært masse om hvordan interaksjoner mellom oss som bedrift og kunde, andre selskap, interesseorganisasjoner eller fond fungerer. Dette er kunnskap vi aldri kunne lært gjennom studiet.

Et resultat av at jeg, Astrid, har fått de oppgavene, utfordringene og mulighetene jeg har fått her er at min mestringstro og selvfølelse i arbeidslivet har økt. Dessuten har jeg blitt sykt god på å skrive søknader og andre offisielle dokumenter. På mange måter har Link Utvikling lagt til rette for at jeg skal få bruke mine styrker og utvikle de områdene jeg ikke var like sterk i. Før jeg startet i praksis så jeg på meg selv som litt teknisk begrenset, men etter 10 uker i tech-bedrift er situasjonen helt annerledes. Jeg har ikke jobbet med det tekniske, men fordi bedriften er såpass liten at alle avdelinger samarbeider så har jeg fått så mye input at jeg forstår mye mer. Nå hender det til og med at jeg blir spurt om min mening på det tekniske, noe som var helt utenkelig for ti uker siden!

Etter 10 fine uker her hos Link Utvikling, sitter jeg, Runar, igjen med mye positive opplevelser. Jeg har fått utfordret meg på mange områder som jeg før ikke var komfortabel med å gjøre, noe som har økt min mestringsfølelse og selvtillit. Jeg har lært at en må se på oppgaver som en mulighet til å lære istedenfor vanskelige utfordringer hvor jeg er dømt til å feile. Det har også vært veldig spennende å oppleve hvordan samholdet og arbeidskulturen er i en liten start-up bedrift. Her tror jeg mange store bedrifter har mye å lære.

Tusen takk, Link Utvikling! For en god praksistid, godt arbeidsmiljø og en bratt læringskurve!

Andre artikler

Vi ser frem til å høre fra deg, ta kontakt.

Vi svarer vanligvis innen 1 virkedag.

Tusen takk! Din melding har blitt sendt
Oops! Noe gikk galt. Vennligst send en epost til mail@linkutvikling.no
flutter logo
firebase logo
appfarm partner
vue logo
webflow logo
google cloud logo
Godta våre cookies

Ved å klikke "Godta alle", godkjenner du at vi lagrer cookies på enheten din. Dette brukes for å forbedre side navigasjon, analysere bruk av nettsiden og hjelpe markedsføringen vår. Se vår personvernserklæring for mer informasjon.

Godta alle
Avslå