Design

3 gratis verktøy for design

Våre 3 anbefalinger av gratis designverktøy

Gratis verktøy for design

Ofte når vi snakker om design verktøy har vi veldig lett for å tenke på de større, dyrere programmene. Navn som Adobe og Affinity designer kommer fort til hodet.

Programmene er svært gode, men bratte læringskurver og høye priser gjør det vanskelig for de som nylig har tatt opp design å lære seg programmene. Med tiden har alternativene på markedet blitt langt bredere, og flere og flere konkurransedyktige programmer begynner å utfordre de største aktørene vi kjenner til. I denne artikkelen finner du våre anbefalinger for det vi mener er de beste gratis verktøyene som ligger tilgjengelig nå!


1.Canva

Canva er et designprogram som tilbyr et bredt spekter av ulike verktøy som enkelt lar deg skape design til alt fra sosiale media poster, bokforsider, infografikk, t-skjorter og mye mer. I Link Utvikling bruker vi Canva til hovedsakelig organisering og posting av sosiale medier.

Canva har veldig god sosial media integrasjon som lar oss enkelt poste direkte fra Canva inn på de ulike mediene. Det er også veldig enkelt å sette opp egne prosjekt mapper som vi kan dele med de andre på teamet, dette gir oss mulighet til å felles gå inn og redigere på de ulike prosjektene.


Styrker:

- Brukervennlighet. Programmet er svært enkelt å lære seg, med en god user-interface og enkle, men effektive design funksjoner.

- Sosiale media kompatibilitet. I tillegg til å kunne direkte poste til sosiale medier fra Canva, så egner verktøyene seg utrolig godt for å lage gode og visuelt fine illustrasjoner til sosiale media.

- Bredt utvalg maler. Canva holder seg oppdatert på trender innen de ulike målgruppene sine og sørger for at maler er tilgjengelig for det meste du måtte trenge dem til.

Svakheter:

- Premium funksjoner. Canva er et gratis verktøy, men har betalte løsninger også (Canva Pro). Det kan til tider dessverre føles hemmende at ikke man ikke har tilgang på alt.


2.Figma

Om du ønsker å prøve deg på grafisk design er Figma verktøyet for deg. Figma tilbyr en rekke verktøy som enkelt lar deg skreddersy alt fra din ideelle logo til web design, ikoner, illustrasjoner og mer. Community siden til Figma lar deg utforske ulike plugins, maler og widgets som kan hjelpe deg med ditt design.

I sin gratis versjon tilbyr Figma ubegrenset lagring av drafts! Dette er uvanlig for gratisversjoner av slike verktøy og kan være veldig hjelpsomt for oss som liker å ha litt filer liggende.


Styrker:

- Ubegrenset fillagring i gratisversjon. Når vi snakker lagringsplass tilbyr Figma sin gratisversjon mer enn flere av de større betalte design programmene.  

- Community siden til Figma. Community siden tilbyr et knutepunkt hvor designere deler sine smarte løsninger for å hjelpe andre brukere av Figma.

- Kan brukes på tvers av plattformer. I gratis versjonen av programmet er det fortsatt mulig å bruke samme Figma prosjekt på telefon og pc.

Svakheter :

- Begrenset delbarhet ved gratisversjon. I gratisversjonen er antall prosjekter du kan dele med andre begrenset. For de som har mange prosjekter og samarbeidspartnere kan dette bli utfordrende.

- Administrasjon og sikkerhetskostnader. Mange av sikkerhetsfunksjonene som Figma har implementert blir ikke tilgjengelig før vi oppgraderer til nest-dyreste pakken deres på 45 dollar i året.

3.Gimp

Gimp er et gratis ‘’open source’’, eller ‘’åpen kildekode’’ program for grafisk design. Dette innebærer i tillegg til å være gratis, så får forbrukeren rettigheten til å gå inn og endre kildekoden.

Gimp har en brattere læringskurve enn andre lignende programmer, men tilbyr i gjengjeld et utmerket bilderedigeringsprogram med et stort community og mye støtte.

Styrker:

- 100% Gratis. Programmet er helt gratis og tilbyr ingen betalt løsning for å gi tilgang på flere verktøy.

- Kraftig bilderedigeringsprogram. Verktøyene Gimp tilbyr er veldig kraftig og det er svært lite som kan gjøres i f.eks. Photoshop som ikke kan gjøres i Gimp.

- Aktivt community. Guider, brukermanualer og bøker lastes kontinuerlig opp for å dele erfaringer som kan gi best utbytte av programvaren.

- Kompatibel med Photoshop filer. På tross av litt knot takket være Photoshop sine hyppige oppdateringer, så skal Photoshop filer som regel være kompatible med Gimp.

Svakheter

- Bratt læringskurve. Som ved de fleste open source programmer som ligger ute er ikke brukervennligheten førsteprioritet, derfor kan programmet være litt utfordrende å bruke for noen.


I Link Utvikling mestrer vi en rekke programmer for å levere best mulig produkt. Ta gjerne kontakt om det er noe vi kan gjøre for deg eller om du vil høre mer om hvordan vi tar i bruk verktøyene.

Kilder:

https://www.trustradius.com/products/GIMP/reviews?qs=pros-and-cons#reviews

https://www.figma.com/pricing/?fuid=1031897532804487770#cid-20p4Q0lWSOxIWj30zTY6P2

https://www.figma.com/blog/about-figmas-new-starter-plan/

https://webflow.com/blog/graphic-design-software?utm_source=google&utm_medium=search&utm_campaign=general-paid-workhorse&utm_term=keyword-targeting&utm_content=dynamic-search-ads-t1&gclid=CjwKCAiA4KaRBhBdEiwAZi1zztZTRhXbdgrw_zVJbkXdAqRImUF50Grfeiz4GjCWZsZdzWR68_4bTRoC3TAQAvD_BwE



Skrevet av Vegard Kallhovd

Andre artikler

Vi ser frem til å høre fra deg, ta kontakt.

Vi svarer vanligvis innen 1 virkedag.

Tusen takk! Din melding har blitt sendt
Oops! Noe gikk galt. Vennligst send en epost til mail@linkutvikling.no
flutter logo
firebase logo
appfarm partner
vue logo
webflow logo
google cloud logo
Godta våre cookies

Ved å klikke "Godta alle", godkjenner du at vi lagrer cookies på enheten din. Dette brukes for å forbedre side navigasjon, analysere bruk av nettsiden og hjelpe markedsføringen vår. Se vår personvernserklæring for mer informasjon.

Godta alle
Avslå