Kulturjakten - utforsk kultur i ditt nærområde

Innovasjonsprosjekt med Bergen kommune som pilotkunde.

www.kulturjakten.no

Kulturjakten er en av våre interne prosjekter som teamet selv har tatt initiativ for å skape. Tjenesten er utviklet av oss i Link Utvikling AS med innovasjonsstøtte fra Bergen Kommune. Prosjektet er også den eneste applikasjonen som noen gang er støttet av Kulturminnefondet.

Kulturjakten er en gratis tjeneste som lar deg utforske kulturminnesmerker i ditt nærområde. Tjenesten har høy grad av gamification som lar deg samle opp poeng som du kan bruke til å konkurrere mot andre - bli kultureksperten i din kommune! Tjenesten er tilpasset både innbyggere og turister. Prosjektet er i en betatestfase og er ikke lansert enda.

Design, App, Nettside, Forretning

Video laget av Link Utvikling
Video laget av Link Utvikling
bilde som viser dette prosjektet

Vi vurderer dette prosjektet til å kunne være et viktig bidrag til å skape økt aktivitet i Bergen sentrum og fremme kunnskap om kultur, stolthet og patriotisme. Videre anser vi løsningen til å ha et markedspotensial nasjonalt og at det kan bidra til en fremtidsrettet næringsutvikling og etablering av nye arbeidsplasser i regionen.

bedrift logo
Vidar Aarhus, Næringsseksjonen i Bergen Kommune
Utdrag av tilsagn

Varemerke

For oss var det viktig at Kulturjakten skulle oppleves som en morsom og troverdig kilde til kulturell informasjon. Teamet hadde en idémyldring om blant annet hvilke farger vi forbinder med kulturnæringen, og valget falt på oransje og lilla som komplementære farger til hverandre. Fargen oransje representerer energi og optimisme – elementer som er vi mener passer Kulturjakten ypperlig da tjenesten skal aktivisere befolkningen. Fargen lilla symboliserer verdighet og visdom, en perfekt farge for å representere kulturarven i byene. Logoen og fonten skulle være enkel å forstå og ble inspirert av formaliteten i kommunene. App-ikonet er en modifisert K som symboliserer en pin og en retning.

logo for prosjektet

Design

I designprosessen gjorde vi flere markedsundersøkelser med ulike brukergrupper for å sikre at tjenesteflyten var optimalt tilpasset hver brukergruppe. Her ble det også lagt stor vekt på Universell Utforming, slik at tjenesten kan bli tatt i bruk av mennesker med blant annet synsnedsettelse. Designet bærer stort preg av Gamification, samtidig som kjernen er forbeholdt informasjonsformidlingen som skapes i tjenesten.

bilde som viser dette prosjektet

Utvikling og teknologi

Applikasjonen er utviklet i Flutter, som gjør den tilgjengelig for både iOS og Android. Applikasjonen integrerer med Google Maps for kartfunksjonalitet. Administrasjonsportalen er laget med Vue.js, og landingssiden er satt opp i Webflow. Etter ønske fra pilotkunden om lagring av data i EU, ble det satt opp en Parse-server på Scalingo. Kravet har sitt opphav i blant annet Schrems II-dommen. Datalagringen skjer til en Postgres database i Frankrike, utenom bildene som lagres på DigitalOcean.

App

Applikasjonen Kulturjakten er et verktøy i formidlingen av kultur fra kommunen og til sluttbruker. Appen fører brukeren på en kulturjakt med ulike kulturskatter og kulturvandringer hvor brukeren kan tjene poeng og øke sin kunnskap. Poengene brukes til å konkurrere mot venner og myntene kan veksles inn mot goder som gratis inngang på kino og museum. For å samle poeng må brukeren være i geografisk nærhet av en kulturskatt eller -vandring for å låse den opp, lese informasjonen om kulturminnesmerke, og så svare riktig på et spørsmål. Formålet er å både aktivisere og informere brukerne rundt kulturarven i byene.

Nettside

Vi utarbeidet en nettside for prosjektet – www.kulturjakten.no – for å spre informasjon om tjenesten til interesserte parter. Nettsiden er sterkt inspirert av designet til Kulturjakten, med formål om å forenkle konseptet. Nettsiden er delt inn i en hjem-side med video og en kort visuell fremvisning av applikasjonen, en side for brukeren med informasjon om appen, en side rettet mot kommuner for å skape interesse, samt en kontaktside.

Adminportal

Det ble også utviklet en tilhørende administrasjonsportal til applikasjonen. Dette er hovedkomponenten i prosjektet og gir kommunen full tilgang til å dele informasjon, se statistikk over aktivitet og redigere innhold. Administrasjonsportalen er kommunens verktøy for kulturformidling i tjenesten, og har fått et minimalistisk og stilrent design.

bilde som viser dette prosjektet

Bidragsytere

Andre PROSJEKTER

Godta våre cookies

Ved å klikke "Godta alle", godkjenner du at vi lagrer cookies på enheten din. Dette brukes for å forbedre side navigasjon, analysere bruk av nettsiden og hjelpe markedsføringen vår. Se vår personvernserklæring for mer informasjon.

Godta alle
Avslå