Link

Ung og lovende - hva er ungt entreprenørskap?

Hva er ungt entreprenørskap og hvordan bidrar vi i Link Utvikling?

Ungt entreprenørskap

Vi i Link Utvikling heier på ungt entreprenørskap og innovasjon! Denne høsten har vi hatt et fokus på å bistå der vi kan innenfor verdiskapning blant unge. I den anledning har blant annet daglig leder Hana Colakovic vært mentor og rådgiver når ungdomsbedrifter har pitchet sine ideer for næringslivet gjennom Ungt Entreprenørskap, og for studentbedrifter etablert av dataingeniørstudenter på Høgskulen på Vestlandet. I tillegg bistod teamet i Link Utvikling en ungdomsbedrift nesten helt til topps i Lego League. 

Ungt entreprenørskap

Det er viktig at næringslivet legger til rette for unge entreprenører og skaper rom for kreativitet. Her ønsker vi å rette en kudos til Ungt Entreprenørskap som er en ideell organisasjon som samarbeider med utdanningssystemet og næringslivet for å legge til rette for at ungdommer og studenter skal ha mulighet for å teste ut sine forretningsideer. En ungdomsbedrift har muligheten for å omsette opp til 140 000 kroner uten å måtte betale skatt og merverdiavgift. Det bidrar til at det er en lav risiko for å etablere seg, ettersom ingen vil måtte stå personlig ansvarlig.

I slutten av oktober arrangerte Ungt Entreprenørskap “Syretest” hvor elever fra videregående skoler fikk mulighet til å pitche sine ideer til næringslivet. Sammen med rådgivere fra Deloitte deltok vår daglig leder i panelet og ga råd til seks ungdomsbedrifter. Alt fra matkasse med lokalmat, redesign av klær, til konfetti av tørkede blomster ble presentert, og tilbakemeldingen fra en av ungdomsbedriftene - Prima Vedlikehold UB fra Nordahl Grieg vgs. som vi hadde hos oss var "Det var et supert møte hvor vi fikk nye ideer og tanker om hvordan vi videre kan utvikle vår bedrift i riktig retning".

Studententreprenørskap 

Samme måned hadde også Høgskolen på Vestlandet ved dataingeniørstudiet en Innovasjonsdag hvor datastudenter pitcher sine forretningsideer med hovedvekt på teknologi. Her bistod vi i Link Utvikling som ekstern mentor og rådgiver for 4 ulike studentgrupper, som hver kom med sine innovative ideer. Spennet var stort og løsningene var lovende tekniske med godt fremtids potensial. Vi applauderer studentens evne til å ta til seg råd og implementere det i deres løsninger. 

Gründerne bak Link Utvikling har selv som student drevet med studententreprenørskap, og tatt i bruk virkemiddelapparatet for å se konseptene sine komme til liv. Blant annet mottok de 1.000.000 kr fra Norsk Forskningsråd gjennom ordningen StudENT som er for studenter med egne ideer. De fikk også muligheten til å jobbe med egne konsepter implementert i studieløpet, som var utslagsgivende for realisering av konseptet.

Vi har også invitert studenter til å jobbe med interne caser for Link Utvikling. Studenter fra studieretninger som markedsføring, jus, datateknologi og innovasjon har hatt praksisplass hos oss. Nylig mottok mastergradsstudentene i Innovasjon og ledelse ved Høgskolen på Vestlandet toppkarakterer da de arbeidet med et internt prosjekt vi har. 

Det er kjekt å jobbe med ungdommen

Har du hørt om Lego League? Lego League er en kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år. Vi i Link Utvikling ble nylig kontaktet av en ungdomsskole fra Kabelvåg som hadde vært i dialog med flere andre selskaper om bistand til sitt bidrag i Lego League. Klassen deltok i en konkurranse med nesten 200 andre elever fra Lofoten. Temaet for konkurransen var programmering og energi, og problemstillingen til elevene var veldig spennende.

En gruppe unge fra 9.trinn på Kabelvåg ungdomsskole ønsket å utvikle en app kalt “DataReminder”. Appen var til for å varsle brukeren om å slette e-post og andre digitale dokumenter for å spare energi. Brukeren ville få tilgang på data som tilsa hvor mye energi som alt var spart, samt hvor mye mer som kunne spares fremover. 

Etter å ha snakket med de reflekterte ungdommene bistod vi med å lage et interaktivt design til appen deres. Det tok oss noen timer å kartlegge hva de ønsket og produsere designet, og det var utrolig kjekt å kunne overlevere dette til dem. For så å høre at prosjektet deres vant prisen for beste innovative prosjekt og kom hele veien til 2.plass i konkurransen. 

“Utrolig viktig at næringslivet støtter opp om ungt entreprenørskap, så stor takk til Link utvikling. Elevene har lært mye og tilegnet seg viktig kunnskap som fremtidige arbeidstakere.” - Joacim Nyhaugen , faglærer ved Kabelvåg ungdomsskole. 

Å jobbe med innovasjon og entreprenørskap er noe vi i Link Utvikling gjør til daglig, og det er menneskene med engasjement og skaperlyst som gir oss den ekstra piffen til å yte det lille ekstra. Det er en glede å bidra til økt skaperglede, samt vise at unge mennesker er i stand til å gjøre så mye mer. 

Kontakt oss om du vil høre mer!

Andre artikler

Vi ser frem til å høre fra deg, ta kontakt.

Vi svarer vanligvis innen 1 virkedag.

Tusen takk! Din melding har blitt sendt
Oops! Noe gikk galt. Vennligst send en epost til mail@linkutvikling.no
flutter logo
firebase logo
appfarm partner
vue logo
webflow logo
google cloud logo
Godta våre cookies

Ved å klikke "Godta alle", godkjenner du at vi lagrer cookies på enheten din. Dette brukes for å forbedre side navigasjon, analysere bruk av nettsiden og hjelpe markedsføringen vår. Se vår personvernserklæring for mer informasjon.

Godta alle
Avslå