Konsept

MVP - Minimum Viable Product

Hva er MVP og hvorfor er det et lurt første steg?

MVP apputvikling

Hva er MVP og hvordan kan det hjelpe deg i din reise til suksess?

Om vi direkte oversetter MVP, eller "minimum viable product" så får vi ‘’minste brukbare produkt’’, men hva betyr dette egentlig?

MVP fungerer som en prototype for å hjelpe dine medarbeidere, investorer og andre med å forstå hva det er du ønsker å skape. I investerings sammenheng er ofte MVP sett på som den mest lønnsomme løsningen innen produktutvikling i forhold til risiko og avkastning. Målet er å vise den enkleste, mest fundamentale versjonen av produktet ditt, som fungerer godt nok for dine tidlige brukere, samtidig som det gir kunden din noe å ta og føle på.  

Hemmeligheten bak en MVP

Det finnes ulike måter å lage en MVP. Dropbox gjorde noe veldig interessant da de først startet opp. De lagde en 3 minutters reklamevideo hvor de presenterte produktet sitt og ba folk registrere seg for å få det. Det morsomme ved dette var at Dropbox som produkt ikke fantes enda, kun en funksjon for å melde seg inn på Dropbox. Etter den første kvelden reklamevideoen lå ute så gikk antall registrerte brukere fra 5 000 til 75 000. Da forsto Dropbox at dette var et ettertraktet produkt i markedet, så de bestemte seg for å faktisk produseretjenesten vi kjenner i dag som Dropbox.

Ekspansjon basert på MVP

Et annet eksempel på en kreativ MVP er Virgin Airlines. De hadde fanget opp passasjerenes irritasjon ved mellomlandinger i flybransjen. Men i stedet for å lansere masse ruter til ulike steder så lanserte de kun en rute, direkte ruten fra New York til London. Dette slo så godt an at det tok ikke tok lang tid før Virgin Airlines kunne ekspandere med flere ruter.

Det siste eksempelet vi ønsker å trekke frem er lærerikt fra et apputvikler standpunkt. MVP teknikken kalles "Wizard of Oz" og baserer seg på å skape en illusjon av hvordan bedriften opererer. Da Jeff Bezos startet Amazon - som på den tiden bare var en markedsplass for bøker - var Amazon langt ifra like avansert som det framsto. Når kundene til Jeff Bezos ønsket å leie bøker, gikk han selv ned til sitt lokale bibliotek eller bokhandel og skaffet boken som han sendte av gårde til kunden. På samme måte er det mulig å skape en illusjon av en langt mer avansert app eller tjeneste enn det du på daværende tidspunkt er i stand til å fremvise.  

Om du ønsker å utvikle din egen MVP, teste tjenesten din og skape noe som blir godt mottatt av dagens marked, ta kontakt med oss så hjelper vi deg!

Kilder:

MintyMint - Startup MVP Development: how to build a mininum viable product

Skrevet av Vegard Kallhovd

Andre artikler

Godta våre cookies

Ved å klikke "Godta alle", godkjenner du at vi lagrer cookies på enheten din. Dette brukes for å forbedre side navigasjon, analysere bruk av nettsiden og hjelpe markedsføringen vår. Se vår personvernserklæring for mer informasjon.

Godta alle
Avslå