Forretning

Merkevarestrategi

Noen tanker rundt merkevarestrategi

Hva er egentlig en merkevarestrategi og hvorfor trenger man det?

Vi tar det enkleste først. Ordet merkevare er kort sagt et produkt tilknyttet et varemerke. Et eksempel på dette ville vært Nike og Nike sko. Så når vi da sier merkevarestrategi, så går dette ut på å ta varemerket og tilknytte en følelse/relasjon til produktet, eller varemerket.

Verdien av en sterk merkevare

De største selskapene vi kjenner til i dag har alle en eller annen form for sterk merkevarestrategi bak seg. Apple med sitt enkle, men flotte design og som oppfordrer brukeren til å ikke være redd for å tenke annerledes. Nike og deres tilknytning til sport og slagord "Just Do It", eller Redbull og følelsen av ekstremsport og spenning.

Selvom vi liker å tro at vi løper i Nike fordi det er gode løpesko, så er nok ikke dette den fulle sannheten. Nike er ikke en skoprodusent, de eier faktisk ingen fabrikker i det hele tatt. Fabrikker i Kina og Vietnam blir outsourcet til å produsere skoene til Nike.

Du skjønner, det er ikke en mangel på kunnskap om hvordan man produserer Nike sko, men heller forbrukernes sterke merkeassosiasjon som gjør det helt umulig for fabrikkene å få solgt helt samme skoen uten ‘’Swoosh’’ logoen.

Relasjonen mellom varemerke og målgruppe

Formålet med en merkevarestrategi blir derfor å skape en relasjon mellom din varemerke og målgruppe, slik at på tross av dine konkurrenters lignende kvaliteter, vil din kundegruppe velge deg som etter resultat av du representerer noe for dem. At de føler at de kjenner merkevaren din og føler seg raskere når de for eksempel tar på seg de Nike skoene du produserer.

Trenger du hjelp til å skape din egen merkevarestrategi? Ta kontakt med oss i Link Utvikling for en prat da vell!

Kilder:

Markedssjefene - slik lager du en merkevarestrategi

Markedsføringsledelse, Kotler og Keller

Skrevet av Vegard Kallhovd og Adis Mujanic

Godta våre cookies

Ved å klikke "Godta alle", godkjenner du at vi lagrer cookies på enheten din. Dette brukes for å forbedre side navigasjon, analysere bruk av nettsiden og hjelpe markedsføringen vår. Se vår personvernserklæring for mer informasjon.

Godta alle
Avslå