Link

Fokus på mangfold i bedrifter 

Et godt mangfold bidrar til å øke resultatgraden til bedrifter, forbedre arbeidsmiljøet og åpne muligheter for mange.

Mangfold i bedrifter

I løpet av de siste årene har søkelyset på å ha et godt mangfold i bedrifter mer og mer sentralt. Et godt mangfold bidrar til å øke resultatgraden til bedrifter, forbedre arbeidsmiljøet og åpne muligheter for mange. Mangfold er en samlebetegnelse som brukes for å beskrive både store og små menneskelige forskjeller. Forskjellene er mer enn bare kjønn og etnisitet, som er de som oftest blir lagt merke til når en snakker om mangfold. Mangfold er alt ifra alder, nasjonaliteter, seksuell legning, livserfaring, verdier, personlighet, utdanning og funksjonsforskjeller. Skal en gå dypere i definisjonen på mangfold, kan en legge mer vekt på de usynlige faktorene innenfor mangfold. Her vil oppvekst, sosioøkonomisk status, livserfaring, verdier og familieforhold stå i fokus. 

Innenfor tek bransjen vil en åpne opp for at personer som før ikke trodde de hadde mulighet til å komme inn i tek-miljøet, nå får muligheten til å prøve seg. I Link Utvikling har vi inngått et samarbeid med Nav hvor vi nettopp skal gi ulike personer sjansen til å komme inn i arbeidslivet. Prosjektet kalles JobLoop, og er et prosjekt som skal hindre utenforskap, kvalifisere flere til jobb og skape gode nettverk og partnerskap. Hos Link Utvikling har vi mottatt flere unge og spennende personer som av ulike grunner har havnet utenfor arbeidslivet. De er nå i full gang hos oss og gjør en glimrende jobb med god oppfølging fra våre ansatte. Med god kommunikasjon vil de få mye nyttig læring og en god referanse til senere i arbeidslivet, samtidig som vi i Link Utvikling får hjelp i våres hverdag med ulike oppgaver. En slik vinnvinn situasjon er både bra og avgjørende for at samfunnet vårt skal ta et større steg i riktig retning. 

Innenfor IKT-næringen har fokuset på økt mangfold i digitale næringer vokst mye siste årene. Mangfold som nevnt avgjørende for å lykkes, og dette innebærer blant annet økt kvinneandel blant ledere og ansatte. Det er få kvinnelige gründere, en lav andel kvinner blant ansatte og enda færre kvinner i ledende stillinger. Forskning viser at kjønnsbalanse i selskaper er bra for business. Dette er noe som vi i Link Utvikling får mye motivasjon ifra, ettersom vi er to kvinnelige ledere med stor tro på hverandre og vår bedrift. Innenfor vår bransje, så har vi stor tro på at ved å ansette folk med forskjellige bakgrunner, utdanninger og verdier, vil det skape en balanse som vil bidra positivt til bedriftens resultat. 

Skrevet av

Astrid Levåg

Andre artikler

Vi ser frem til å høre fra deg, ta kontakt.

Vi svarer vanligvis innen 1 virkedag.

Tusen takk! Din melding har blitt sendt
Oops! Noe gikk galt. Vennligst send en epost til mail@linkutvikling.no
flutter logo
firebase logo
appfarm partner
vue logo
webflow logo
google cloud logo
Godta våre cookies

Ved å klikke "Godta alle", godkjenner du at vi lagrer cookies på enheten din. Dette brukes for å forbedre side navigasjon, analysere bruk av nettsiden og hjelpe markedsføringen vår. Se vår personvernserklæring for mer informasjon.

Godta alle
Avslå