Synes du apputvikling og app-design høres spennende ut? Kanskje du selv har et ønske om å lage en app en dag, eller kanskje du gjerne bare skulle visst litt mer om tema? I denne bloggen kommer vi til å dekke det grunnleggende i apputvikling. Vi skal se på stegene fra idèfasen til hvordan du kan realisere denne idèen. Her får du også et lite innblikk i våre egne arbeidsprosesser og noen av verktøyene vi bruker.
Det er mange måter å komme opp med app idèer på, kanskje har du allerede en appidè, eller flere? Da er det ikke noe annet å gjøre enn å bla ned for å finne ut av hvordan du kan sette i gang og lage den! Men for andre er idèfasen gjerne ikke like lett, da finnes det heldigvis noen verktøy som kan hjelpe oss med å sparke i gang kreativiteten.
1. Dra inspirasjon fra andre applikasjoner
Det er mange millioner apper der ute og selv om ikke gjerne alle er like gode er det ingenting som tilsier at utgangspunktet for mange av dem ikke var genialt. Utallige app prosjekter blir forlatt og glemt, ikke fordi idèen ikke var god, men kanskje fordi appens potensiale ble undergravd i knotete design, mangel på funksjoner eller et mettet marked.
2. Spør folk
Det hørtes kanskje litt lettvint ut, men ingen vet bedre hva din potensielle kundegruppe ønsker seg bedre, enn din potensielle kundegruppe. Det er utrolig hvor mange smarte ideer folk sitter inne med og om du tar deg tid til å snakke med dem kan det fort lønne seg for dere begge.
3. Grundige markedsundersøkelser
Hvilke trender ser vi blomstre opp, hva slutter å fungere, hvem vil være dine konkurrenter? Dette er bare 3 av flere spørsmål som må besvares for at du skal kunne skreddersy den beste applikasjonen mulig.
Når idéen er på plass gjenstår den mer krevende biten av arbeidet - det å faktisk utvikle appen. Her er det viktig med god konseptualisering, et brukervennlig og funksjonell design og forretningsutvikling som løfter appen ut i markedet. Når disse faktorene er bearbeidet setter en i gang med utviklingen.
Her er noen av verktøyene vi i Link Utvikling bruker når vi utvikler apper. Her er det viktig å påpeke at det finnes mange veier til målet, følgende punkter er kun eksempler på mulig utvikling.
1. Flutter (rammeverk for utvikling)
Flutter er et gratis open-source verktøy vi selv bruker i stor grad for å utvikle apper. Rammeverket lar deg utvikle for både Android og iOS med en og samme kodebase, noe som forkorter utviklingsprosessen. For å programmere i Flutter bruker du Googles kodespråk Dart, et språk som ikke har den bratteste læringskurven - spesielt dersom du allerede har erfaring med objektorientert programmering. Flutter har et fantastisk rulleblad med over 400 000 apper lansert siden verktøyets opprinnelse i 2018, hvor det har økt veldig i popularitet de siste årene, og fortsetter å vokse.
2. Figma (design)
Figma tilbyr en rekke verktøy som enkelt lar deg skreddersy designet for din ideelle app. I tillegg til dette lar Figma deg utforske ulike plugins, maler og widgets gjennom Community siden deres som kan hjelpe deg med ditt design. Sjekk gjerne ut bloggen vår ‘’3 gratis verktøy for design’’ hvor vi går i dybden på fordeler og ulemper, i tillegg til noen av funksjonene i Figma.
3. Firebase (dataprosessering og lagring)
Firebase ble kjøpt opp av Google i 2014 og har siden da vokst voldsomt i popularitet. Firebase behandler all data i ‘’real time’’ og kommer med en rekke tilleggsverktøy som: Firebase analytics, Firebase performance, Firebase crash reports og en hel rekke andre funksjoner som hjelper deg med å optimalisere din app.
Ta gjerne kontakt!
Om du har en skikkelig god idè, men synes det å lage sin egen applikasjon fra grunnen av ikke er noe for deg, ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi deg!
Kilder:
- https://www.appypie.com/how-to-come-up-with-a-good-app-idea
- https://flutter.dev/
- https://firebase.google.com/
- https://docs.flutter.dev/resources/faq#should-i-build-my-next-production-app-with-flutter
- https://www.freecodecamp.org/news/what-is-flutter-and-why-you-should-learn-it-in-2020/
Skrevet av Vegard Kallhovd